Besplatne_akcije_-_naslovna_-_sa_tekstom_jpeg_veca

Na Beogradskoj berzi se trguje radnim danima (ponedeljak – petak) od 10 do 13 časova. Za pregled poslednjeg i ranijih trgovanja ’besplatnim’ akcijama - Naftne industrije Srbije i Aerodroma Tesla - klik na dugme 'BESPLATNE'

"BESPLATNE"

Domaći sentiment, koji nas obaveštava o raspoloženju berzanskih igrača - BelexSentiment - za tekući APRIL je još dublje zakoračio u optimističku zonu sa 111,47 poena, gde se već našao u MARTU kada se pojavio u zelenoj zoni sa 105 indeksnih poena.

Detaljnije na stranici: http://besplatneakcije.tumblr.com/

Enter a caption...

Neostvarena najava da će Elektroprivreda Srbije (EPS) brzo postati akcionarsko društvo.

  • Da se to dogodilo 'besplatne' akcije EPSa bile bi dodeljene građanima i zaposlenima!
  • Znalo bi se da li će se ove akcije moći unovčiti trgovanjem na Berzi ili na neki drugi način!
  • Najnoviji rok da EPS postane akcionarsko društvo produžen za kraj 2016. godine!
  • Za infornacije o akcijama KLIK na logo Elektroprivrede (EPS). 

Kako se isplaćuju dividende vlasnicima 'besplatnih' akcija?

Dividende od ‘besplatnih’ akcija iznosiće ove godine najmanje oko 590 dinara (prethodne godine 350 dinara). Od Aerodroma Tesla (AERO) dividenda je više nego simbolična i tehnički će biti neracionalno da bude isplaćena (oko 0,20 dinara), sem državi kao većinskom akcionaru. Isplata za ukupnu dividendu za 5 ‘besplatnih’ akcija Naftne industrije Srbije (NIIS) iznosiće oko 340 dinara. Od ‘besplatnog’ paketa akcija Telekoma Srbija (kojima se ne trguje na Berzi) već u februaru je isplaćena privremena dividenda (međudividenda) od oko 250 dinara – a kada će ostatak? Telekom je objavio da i za to ima spremljene pare. Do isplate će doći “ukoliko se prihvati predlog”. KLIKOM na grafik dolazite do današnjih informacija o 'besplatnim' akcijama i Beogradskoj berzi.

Enter a caption...

Prijavite svoju mejl adresu.

Posle prijave dobićete mejl sa linkom. Klikom na link potvrdićete da želite da primate naše povremene mejlove. Možete odustati u svakom momentu (naši mejlovi sadrže standardni link 'unsubscribe'). Za ostalu prepisku sa nama koristite mejl adresu: besplatne.akcije@hotmail.com Unesete samo svoju mejl adresu u belo polje ispod i kliknite na 'Subscribe':

Maksimalni raspon cena 'besplatnih' akcija do sada

Istorijski najniža / najviša postignuta cena 'besplatnih' akcija na Beogradskoj berzi: Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) 442 / 1020 din. - Akcije Aerodroma Tesla (AERO) 363 / 1050 din.

Enter a caption...

Beogradska berza

Pokretni tiker prikazuje najnovije cene svih akcija. Tiker se zaustavlja kada je kursor na njemu. Dok je kursor na površini tikera desnim klikom (Zoom in) možete povećavati pokretne brojke i vratiti na početno stanje ('Show All').

Informativne stranice

Saznajte više o 'besplatnim' akcijama i trgovanju na Berzi klikom na jedan od ovih pet linkova:

AERO - Akcije Aerodroma Tesla
NIIS - Akcije Naftne industrije Srbije
Prodaja i provera prodaje besplatnih akcija
'Besplatne' akcije - Dnevni pregled za danas
'Besplatne' akcije - Pregledi ranijih trgovanja

Telekom isplatio drugu (među)dividendu.

Kompanija Telekom Srbija je u četvrtak, 22. januara 2015. godine, po drugi put, isplatila privremene dividende, takozvane, međudividende svim akcionarima. Za potpuniju informaciju KLIK na ilustraciju ispod:

NIS isplatio dividende.

Dividenda Naftna industrija Srbije (NIS) isplaćena je 25. novembra ove godine. Ranije se tvrdilo da je ovakva isplata 'sigurna' sve do 2016. godine - ali sada je neophodno da se prate tekući rezulltati poslovanja jer je čista dobit kompanije sve manja... Dividenda je prvi put isplaćena akcionarima u avgustu prošle godine u neto iznosu od 64,5 dinara po jednoj akciji. Ove godine isplaćena je dividenda u iznosu od 68,2 dinara neto po akciji. Za detaljnije informacije o 'besplatnim' akcijama NISa - KLIK na sliku dole:

Enter a caption...

Nedeljni berzanski pregled (11/15. maj 2015.)

Tabelarni pregledi trgovanja na Beogradskoj berzi i kretanja cena i prometa akcija Naftne industrije Srbije (NIIS) i Aerodroma Tesla (AERO) - klikom na tabelu:

Beogradska berza - mesečni pregledi u 2015. godini

Zbirni rezultati trgovanja na Beogradskoj berzi u 2015. godini po mesecima: ukupni prometi akcija i obveznica i indeksi cena. KLIK na sličicu.

JANUAR 2015. FEBRUAR 2015. MART 2015. APRIL 2015.

Prošla godina na Berzi

Čekajući prodaju podeljenih akcija TELEKOMA
Čekajući 'besplatne' akcije ELEKTROPRIVREDE

Prijavite svoju mejl adresu.

Posle prijave dobićete mejl sa linkom. Klikom na link potvrdićete da želite da primate naše povremene mejlove. Možete odustati u svakom momentu (naši mejlovi sadrže standardni link 'unsubscribe'). Za ostalu prepisku sa nama koristite mejl adresu: besplatne.akcije@hotmail.com Unesete samo svoju mejl adresu u belo polje ispod i kliknite na 'Subscribe':

Berzanski kalendar za 2015. godinu